03 april, 2009

Rodrigo García – och publiken


Men nog är det ballt och vågat att ge Rodrigo Garcia pris. Detta är väl första gången publiken försökt stoppa föreställningar, polisen förhört publiken och moralpanik utbrutit i denna utsträckning i ett sånt här pedistal-sammanhang. Snacka om känslostormar.

Accidents – Kill to eat.

Handling: En man hänger upp en levande hummer i taket. Mickar upp den så att vi hör hjärtslagen och sen sitter han sitter och tittar på den medan han röker en cigarr. Stämningen är tryckt och liknar en tortyrscen. Han gör egentligen ingenting. Men med teaterns förstärkande kraft blir scenen stark, och provocerande. Sen tar han hummern, dödar den och grillar den och äter upp den till en flaska vitt…

En text rullar om att vi dödar för att äta. Även om vi köper en burk med köttbullar på affären… allt medan vi hör ”What a wonderful world”.

 

Händelse: En ung man ur publiken i dreds reser sig upp, tar ner hummern, lägger tillbaka den i sin vattentank. Regissören rusar in, puttar på killen och kallar honom för diverse fula saker på spanska. Killen körs ut. Många följer honom. Scenen tas om.

Efter föreställningen står polisen och förhör publik.


Inga kommentarer: